• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міжнародний день рідної мови в рідній школі

Міжнародний день рідної мови в рідній школі

2017-02-21

/Files/images/день мови - пісня.jpg

Міжнародний день рідної мови в рідній школі

21 лютого, за рішенням ЮНЕСКО, в усьому світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Тому і в Глобинській ЗОШ І-ІІ ступенів № 3 було заплановано й проведено ряд заходів щодо відзначення цієї знаменної дати. Для початкових класів учні 4 класу (учитель Пінчук В.А.) підготували свято «Наша мова калинова», під час якого діти відправились у цікаву мандрівку до українського слова. Діти збагачували знання української мови, розвивали мовлення, розширювали свій словниковий склад. До їхньої уваги були запропоновані скоромовки, забавлянки, прислів’я, крилаті вислови видатних людей, прозвучали пісні про мову у виконанні учнів. У гості до дітей завітали дівчинка Мова та Бабуся-Загадуся, яка запропонувала дівчаткам і хлопчикам позмагатися у відгадуванні загадок. Глядачам дуже сподобалася акторська гра виконавців Чорнобель Крістіни та Чернишенко Тетяни. Також сподобалася дітям цікава народна гра «Калина» і колискова пісня у виконанні дівчаток 3-4 класу.

Для учнів 5-9-х класів було проведено цикл заходів: свято «Її величність - мова», конкурс читців поезій та конкурс читців гуморесок. На святі мови ведучі Макінко Альона та Цикунова Діана ознайомили глядачів з історією Міжнародного дня рідної мови, провели конкурси з дітьми, на святі прозвучали вірші та пісні про мову. Особливо сподобалась глядачам пісня «Мова єднання» у виконанні Макінко Альони, Цикунової Діани, П’ятахи Ольги та Нечаєнко Анни. Під час конкурсів читців поезій та гуморесок учні продемонстрували небайдужість до рідної мови та декламаторські здібності. Особливо сподобались членам журі та глядачам виступи конкурсантів: Скорик Валерії, Подловської Альони, Бебко Анастасії, Сливенко Юлії, Горошка Юрія (7 клас), П’ятахи Ольги, Савченка Віталія (8 клас), Різніченка Іллі, Удода Олександра (9 клас).

Учні школи долучились також до всеукраїнської акції «Диктант єдності».

Проведені заходи показали небайдужість учнів школи до рідної мови, бажання вивчати рідну мову та твори українських класиків, розвивати власні творчі здібності.

Кiлькiсть переглядiв: 276

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930